Marinić d.o.o. › blog › nashe_drvene_kuce
PRODAJA I PREZENTACIJA PROIZVODA FIRME MARINIĆ NEDJELJOM NA JAKUŠEVCU, SAJMU AUTOMOBILA
Za više informacija kontaktirajte nas na 098/9072-998.

Ekološke drvene kuće Marinić


Marinić d.o.o. je specijalizirano poduzeće koje izrađuje potpuno ekološke drvene kuće

Marinić d.o.o.Osim izgradnje drvenih kuća i vikendica, poduzeće Marinić d.o.o. bavi se preradom drveta i samo za Vas izrađuje sve vrste proizvoda od drveta, kao što su kućice za vaše kućne ljubimce, vrtne sjenice od drveta, te namještaj po mjeri.


Vlasnik poduzeća je Goran Marinić, koji vam sa sigurnošću garantira da njihove drvene kuće i vikendice zadovoljavaju sve standardne građevinske uvjete.

Opće je poznato da stanovanje u drvenoj kući od prirodnog materijala je najugodnije i najzdravije. Svi objekti i proizvodi od drveta su ekološki zdravi, posebno danas kada se oko nas grade velike zgrade s nezdravim materijalima.

Sve snove o drvenoj kući i vikendici možete ostvariti ako dođete u naše poduzeće Marinić d.o.o., Bjelovarska 31, Rovišće-Bjelovar ili nazovete na broj telefona: 043 878 470 ili 091 5843 195 ili 098 9072 998.

Nakon vašeg dolaska i poziva dolazimo do vas, izrađujemo projekt - sve po vašoj želji, a nakon izrade objekta il drugih proizvoda od drveta dobivate našu sigurnu garanciju.

O drvetu


Marinić d.o.o.Osnove drveta

Uloga drveta u živome stablu je osigurati strukturnu podršku za provođenje vode od zemlje do lišća. Dakle, drvo mora biti jako, ali isto tako porozno. Drvo u stablu sadrži puno vode pa tako i drvo kao gradivni materijal sadrži određenu količinu vode, iako se drvo suši i skuplja. Odnos vode i drveta najvažniji je faktor u određivanju ponašanja drveta te koliko dugo će trajati. Osim toga, proizvodi na bazi drveta dolaze od različitih vrsta drveća koje imaju različita svojstva.

Drvo se mijenja i stari. Konačno, drvo je organski materijal koji je biorazgradiv.


Marinić d.o.o.Anatomija drveta

Drvo se sastoji od tisuća stanica koje su duge, tanke cijevi. Većina je stanica orijentirana paralelno s duljinom debla stabla. Oštećeno drvo stabljike izloženo je otvorenom propadanju tisuća stanica. Taj dio upija vodu puno brže od ostalih površina drveta, što može imati važne implikacije ako pokušavate održavati drvo suhim i zaštićenim od propadanja i od insekata.

Bjeljika je vanjski sastav drveta koja sadrži žive stanice i provodi vodu u stablo. Unutrašnja jezgra, srž, sadrži samo mrtve stanice. Srž nekih prirodno izdržljivih vrsta drveća sadrži smole koje odbijaju gljivično raspadanje (truljenje) i insekate. Primjer prirodno trajnog drveća koje se koristi za izgradnju domova jest cedrovina, čempres i bijeli hrast.

Smola unutar drveta također može dovesti do posebne boje ili mirisa. Primjerice, srž od ebanovina (koja se koristi za crne tipke na klaviru) je crna. Bjeljika svih vrsta je svjetle boje i osjetljiva je na truljenje i napad insekata.

Jakost drveta

Drvo je izuzetno jako. Može biti jače po jedinici mase od čelika. Različite vrste drveta imaju različitu snagu, a teže drvo (kao što je hrast) jače je od manje gustog drveta (kao što su bor ili cedar). Međutim, drvo je dovoljno jako da se koristi za gradnju kuća. Općenito, sve vrste bit će dovoljno snažne, a dat će i vlastiti dizajn.

Drvo koje upotrebljavamo


Marinić d.o.o.Drvo je dio prirode pa je stoga i svaka profilirana daska jedinstvena. Naši se profili izrađuju samo iz drveta odabranog u najboljim šumskim područjima.

Standardizirano se proizvode navedeni profili i dimenzije, ali i pojedinačno prema željama kupca. Profilirano drvo moguće je tretirati prozirnom ili nijansnom bojom, primjerice kao zidnu ili stropnu oblogu u unutrašnjoj ili za oblaganje fasade u vanjskoj primjeni. Brzinu i fleksibilnost isporuka različitih narudžbi osiguravamo pažljivom pripremom našega skladišnoga asortimana, odnosno sirovine.


Naše drvene kuće


Marinić d.o.o.Sve objekte izrađujemo prema projektu. Drvene kućice i vikendice osim estetskog izgleda imaju potpunu izolaciju stijenki i izolaciju krova prema odgovarajućim standardima.

Cijena ovisi o modelu, površini, lokaciji te o tome da li se naručuje samo drvena konstrukcija ili određeni stupanj izgradnje prema dogovoru, a cijene proizvoda možete vidjeti u našem cjeniku.


Svakom našem kupcu pristupamo individualno pa možemo reći da je svaki naš objekt unikatan rad. Moramo naglasiti da je kuća koju sagradimo:


  • antialergijska kuća

  • ekološka kuća

  • niskoenergetska kuća

  • samoregulativna kuća kad je u pitanju vlaga i temperatura

  • lijepo dizajnirana kuća

  • kuća u skladu s prirodom

  • kuća zdravog stambenog prostora


  • Ostali prozvodi od drveta, namještaj, drvene kućice za ljubimce, vrtne sjenice, dostavljaju se na adresu naručitelja. Dostava i montaža do 30 km je uračunata u cijenu izrade proizvoda.